Hírek

A vadászati jogszabályok változásai egy helyen

Egy oldalon gyűjtöttük össze a vadászatot és vadgazdálkodást érintő jogszabályváltozásokat, amelyek az elmúlt hónapokban jelentek meg és léptek hatályba. Az alábbiakban megtalál mindent, ami a Vadászati törvény illetve annak végrehajtási rendeletének változásával összefügg.

Vadászati törvény

A Vadászati törvény november 17-én elfogadott módosításáról szóló törvény november 26-án jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály hatályba lépése lépcsőzetes. Hogy a változások átláthatóak és követhetők legyenek, a vadászati érdekképviseletek a négy ütemben életbe lépő módosításokat külön anyagokban, az előzőleg hatályos szöveggel összevetve is elérhetővé teszik.

A változásokat követő szövegváltozatok (Mircosoft Word dokumentumok):

A 2016. január 1-jétől 2016. június 30-áig hatályos törvényszöveg

A 2016. július 1-jétől 2016. december 31-éig hatályos törvényszöveg

A 2017. január 1-jétől 2017. február 28-áig hatályos törvényszöveg

A 2017. március 1-jétől hatályos törvényszöveg

A végleges, 2017. március 1-jétől hatályos törvényszöveg A VÁLTOZÁSOK KÖVETÉSE NÉLKÜL

 


Vadászkamarai törvény

A honatyák a Parlament 2016. október 25-ei ülésén támogatták a Vadászkamarai törvény módosítását, amely értelmében 2017. január 1-jétől ismét kötelezővé válik a vadászkamarai tagság a sportvadászok számára. Emellett a jogszabály - összhangban a Vadászati törvénnyel - rögzíti az Országos Magyar Vadászkamara feladataként a külföldi vadászok vadászati engedélyének kiadását is. Az ebből befolyó bevételek szintén az OMVK-hoz kerülnek, miként a vadászjegy árának teljes összege is.

További részletek

 


Végrehajtási rendelet

A Vtv. végrehajtási rendelete március 3-ától hatályos, a jogszabály a Magyar Közlöny 2016. március 2-án megjelent, 28. számában olvasható.

A Magyar Közlöny 2016. évi 28. száma (kattintson!)

 


A vadágazdálkodási tájegységek határvonalai

Ugyancsak a Magyar Közlöny 2016. március 2-án megjelent, 28. számában tették közzé a vadgazdálkodási tájegységekről szóló rendeletet, amely szintén március 3-ától hatályos. Az Országos Vadgazdálkodási Adattár közzétette honlapján a határvonalakat a jelenlegi vadgazdálkodási egységek határait is feltüntető térképeken, ezek letölthetők és nagy méretben nyomtathatók. A tájegységi határok elérhetők nagyítható interaktív térképen is.

A megyei térképek

Interaktív térkép

 


A vadászterületek kijelölése

A módosított vadászati törvény szerint 2016. január 1-jén lépett hatályba a következő üzemtervi ciklusban (2017-2037) működő vadászterületek kialakítására vonatkozó szabályozás.

A vadászterületek kialakításának rendje

 


Meghatalmazás minta

A vadászati érdekképviseletek közzétettek egy a földtulajdonosi gyűlésekre szóló meghatalmazásmintát, amellyel a gyűlésen részt venni nem kívánó vagy nem tudó földtulajdonos képviseletére mást meghatalmazhat.

Meghatalmazás minta földtulajdonosi gyűléshez

(Microsoft Word dokumentum)


Tájékoztató a földtulajdonosi gyűlések összehívásához

Hirdetmény minta (Microsoft Word formátum)

Tájékoztató (PDF formátum)

További információ itt.

 


Végrehajtási rendelet

<< Vissza a cikkekhez