központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Elbírálták a Vadgazdálkodási Alap pályázatait

2024. 02. 07. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Vadgazdálkodási Alap 2024/2025. vadászati érvre kiírt pályázati felhívására összesen 332 anyag érkezett be, amelyek összes támogatási igénye mintegy 448 millió forint volt.

A Vadászkamara Területi Szervezeteinél működő vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottságok 2023 novemberében valamennyi pályázatot elővéleményezték, és amennyiben szükség volt rá, tisztázó kérdésekkel és hiánypótlási felszólításokkal segítették a pályázókat.

A bírálatot az országos vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottság végezte el 2024. január 23-án. A 332-ből 255 pályázatot találtak támogathatónak. A támogatásra javasolt pályázatok forrásigénye ezzel nem haladta meg a rendelkezésre álló 500 millió forintos forrást, így a szakmai és formai szempontból is hibátlan pályázatok támogatásra is kerültek.

A 2023/2024. vadászati évre támogatást nyert pályázatok száma célterületenként:

 

Célterület

Támogatási összeg (Ft)

Támogatásra javasolt pályázatok száma

2/2. Apróvad táplálkozó- és búvóhelyek kialakítása szántóföldi kultúrák vetésével

57 999 809

53

2/3. Termesztett növényféleségek diverzifikálása évelő zöldtakarmány keverékek telepítésével

97 061 718

70

2/4. Vadászterület vízellátását javító beavatkozás

125 789 560

67

2/5. Ragadozógyérítés, csapdapark fejlesztés

36 133 810

65

Végösszeg:

316 984 897

255

 

Támogatott pályázatok

 

Elutasított pályázatok

 

A nyertes pályázók jelen hír megjelenésének napján megkapták a pályázatban a hivatalos képviselőjük elérhetőségeként megadott e-mail címre az előkészített támogatási szerződésüket (amennyiben esetleg nem találják meg a beérkezett levelek között, érdemes a levélszemét mappában is ellenőrizni). Ezt kiegészítés és aláírás után a kért mellékletekkel (banki felhatalmazó levelek és költségterv) ellátva vissza kell küldeniük a Vadászkamara központjához. Ezt követően már csak a postai úton megküldött aláírt szerződésüket és a támogatási összeg megérkezését kell várniuk. A támogatások elutalását – az előző évek gyakorlatának megfelelően – 2024-ben is március 31-ig teljesítjük.

Késedelem abban az esetben fordulhat elő a kifizetésben, ha a pályázó nem, vagy nem megfelelő módon küldte vissza a támogatási szerződést. Éppen ezért ezúton is külön felhívjuk a nyertes pályázók figyelmét, hogy a szerződéskötéshez szükséges, fent leírt tennivalókat feltétlenül végezzék el! Ha pedig kérdésük van, forduljanak bizalommal a Vadászkamara területi szervezeteinél vagy központjánál dolgozó kollégákhoz az Alap pályázati felhívásából ismert elérhetőségeken.
 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt