Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Senior hivatásos vadászok találkozója

2023. 06. 12. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Az öreg vadász nem vén vadász!

A Vadászkamara a hivatásos vadászok egyetlen szakmai érdekképviseleti szervezete. Továbbképzések, versenyek, egészségügyi vizsgálatok, munkájukat segítő eszközök beszerzése és a jogszabályok módosításakor az érdekükben történő kiállás képezi azt a feladatkört, mellyel a Vadászkamara képviseli az érdekeiket.

Amíg aktív a hivatásos vadász addig tud is élni ezekkel a lehetőségekkel, de egyszer mindenki elér abba a korba amikor már nem bír annyit dolgozni, majd nyugdíjba is vonul.

Szerencsés esetben ekkor sem szűnnek meg a baráti kapcsolatok, de az egykori kollégák egyre ritkábban beszélgetnek.

Éppen ezen szeretett volna változtatni a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vadászkamara, amikor életre hívta a senior hivatásos vadászok találkozóját.

Az alapelv roppant egyszerű volt, ugyanis a 60. évet betöltött hivatásos vadászok kaptak meghívót a rendezvényre.

A cél pedig pontosan a régi baráti és kollegális kapcsolatok ápolása volt, melyre a Vadászkamara székháza, illetve annak filagóriája maximálisan alkalmas is. Sajnos már a névsor összeállításánál kitűnt, hogy sok vadásztársunk csak az égi vadászmezőkön vadásztathat, így végül 25 főt köszönthetett ifj Plavecz János elnök, Fazekas Gergely titkár és id. Plavecz János nyugdíjba vonult titkár.

A kötetlen beszélgetés hamar önszervezővé vált és mint egy osztálytalálkozón sorra beszámoltak a jelenlévők életútjukról és jelenlegi helyzetükről. Sorra jöttek aztán a közös emlékek, emlékezetes vadászatok, vicces, esetenként szerencsés végkimenetelű történetek.

Ekkor fogalmazódott meg az is, hogy jó volna, ha ezek a történetek nem kallódnának el, hanem papírra kerülnének, melyből aztán a Kamara segítségével akár egy kiadvány is születhetne.

Természetes, hogy a történetekkel együtt porondra kerültek az elhunyt kollégák is, akikre egy perces néma főhajtással emlékeztek a jelenlévők. Felvetődött az is, hogy kopjafát kellene állítani nekik melyet egyhangúan helyeseltek az összegyűltek.

Azt, hogy valóban van igény az ilyen jellegű összejövetelekre, jól bizonyítja, hogy reggeltől kora délutánig kitartott a csapat. Ebéd után az egyik legfőbb kérdés az volt, hogy mikor lesz újra találkozó?

Csak biztatni tudunk mindenkit, hogy jövőre ugyanitt és reméljük hasonló számban találkozunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com