Csongrád-Csanád megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Biztonságos Fegyverkezelés Hivatásos vadászoknak

2023. 06. 29. | Az OMVK Csongrád-Csanád megyei szervezete |

Az OMVK Kiemelt Kamarai Célok pályázatán a hivatásos vadászok szakmai felkészültségét és munkafeltétleit javító programok támogatása által tudtuk megvalósítani a Biztonságos Fegyverkezelés és lőoktatás nevű hét napos képzésünket.

Az OMVK Kiemelt Kamarai Célok pályázatán a hivatásos vadászok szakmai felkészültségét és munkafeltétleit javító programok támogatása által tudtuk megvalósítani a Biztonságos Fegyverkezelés és lőoktatás nevű hét napos képzésünket.

Vármegyénkben dolgozó 20 hivatásos vadász vehetett részt a tanfolyamon, ahol Szollár András lőoktató bevezetett minket a biztonságos fegyverkezelés elméleti és gyakorlati aspektusaiba. A foglalkozások során a résztvevők betekintést nyertek a biztonságos fegyverkezelés „APSI” szabvány szerinti mélységeibe, sörét lövési metódusokat sajátítottak el, egy komplex rendszert ismertek meg a puskák agyazásától, alkalmazott fegyvertanon át, a jó szórásképig minden fontos dologról szó esett, ami a vadászati eszközöket érinti. Természetesen nemcsak az „eszközökkel” foglalkoztunk, hanem az emberi oldalát is sikerült csiszolni a hivatásos vadászoknak a helyes mentális attitűd elsajátításával, az etika és a helyes magatartási példáknak köszönhetően. Az elméleti foglalkozások során tanított sörét és golyólövési metódusokat a több napot felölelő gyakorlati alkalmakon András és Koza Balázs lőoktató segítségével gyakorolhattuk be. A rendezvény zárásaként a jelöltek 4 fős vizsgabizottság előtt tettek vizsgát a tanultakból és azok gyakorlati alkalmazásából.

Köszönjük Andrásnak a „csőtorkolati kontroll, a „piroslámpa effektus” a „pozitív azonosítás” és a „defenzív magatartás” definíciók belénk plántálását, biztos vagyok benne, hogy az idei apróvad idényben ezek egyre többet fognak szóba kerülni a vadászatot megelőző eligazításokon. Továbbá köszönjük Szabó Andrásnak és a Dalerd Zrt. munkatársainak a segítő hozzáállást.

(További információ Szollár András munkásságáról és az általa képviselt lőoktatásról a www.duplapuska.com -on található)

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere