Csongrád-Csanád megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hivatásos Vadászok Szakmai Versenye 2023

2023. 06. 28. | Az OMVK Csongrád-Csanád megyei szervezete |

Az idei évben is megrendezésre került a Hivatásos Vadászok Versenye az Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vadászterületén.

Az idei évben is megrendezésre került a Hivatásos Vadászok Versenye az Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vadászterületén.

A megmérettetésre -mely inkább egy baráti találkozó- érkező hivatásos vadászok az üdvözlésükre elhangzott kürtszó utáni eligazítás során megismerték a nap menetrendjét. A verseny, mint mindig az írásbeli feladatokkal kezdődtek mely állt a tesztsorból, kutya és gombafajták, vadbetegségek, hangok, sziluettek felismeréséből és egy videótesztből.

Versenyzőink a délelőtt derekán kezdték meg az egyre melegebb időben a terepi versenyfeladatok teljesítését. 15 standot kellett a 3 km hosszú pályán meglátogatni, ahol a gím, dám, őzbak bírálatot kellett végezni, különböző káresemények alapján felismerni a kártevőt és csapdát telepíteni, vadászvendéget kísérni, növényeket felismerni, sebzés utáni csapajelek alapján eldönteni a sebzés minőségét és még egy orvvadásszal szemben is intézkedni kellet.

A verseny célja, hogy a vármegyei indulókból kiválassza azt az egy főt, aki képviselheti vármegyénket az országos megmérettetésen.

I. hely: Kasper Áron (Hétvezér Vt.)

II. hely: Bitó Mátyás (Domaszéki Széchenyi Zsigmond Vt.)

III. hely: Bede Péter (Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

Külön köszönet Asztalos Zoltán igazgató Úrnak, Szabó Tamás és Tápai Ervin tanár uraknak a helyszín biztosításáért.

Továbbá külön köszönet az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának, hogy a Tájegységi Fővadászok elláthatták a versenybírói feladatokat, illetve a Dalerd Zrt. munkatársainak a hasznos segítségért.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt