Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek a Pápai Agrárexpón

2017. 05. 20. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Pápai Agrárexpo keretében megrendezett megyei vadásznapon a következő elismerések átadására került sor:

Hubertusz Kereszt Arany fokozat

Hubertusz Kereszt Arany fokozata (átadta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke):

id. Farkasdy Károly, a Marcal-Völgyi Sólyom Vadásztársaság tagja, aki 1938-ban született Felsőgörzsönyben, mezőgazdasághoz erősen kötődő családban. A vadászatot 1992-ben kezdte egy bérkilövő társaságban. 2007-ben tevékenyen részt vett jelenlegi társasága újjáalakításában. Aktívan részt vesz a társaság életében, a társadalmi munkákon mindig jelen van, tanácsaival segíti fiatalabb vadásztársait. Kivívta a tagság megbecsülését.

Hinger Károly a Fekete István Vadásztársaság tagja, a társaság a vadászterületének megtartása érdekében kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként adományozza a kitüntetést.

Schwartz Béla a Fekete István Vadásztársaság tagja a társaság a vadászterületének megtartása érdekében kifejtett kiemelkedő munkája elismeréseként adományozza a kitüntetést.

Vass András vadászdinasztiából származik, 1987-től az Öreg tölgy vadásztársaság meghatározó tagja. A társadalmi és közösségi munkában hatékonyan rész vesz, több elismerésben részesült. 2007-től a társaság titkára, munkájára mindig lehet számítani.

Stumpfhauser Mihály vadász dinasztiából származik, 1973. óta az Öreg tölgy vadásztársaság meghatározó tagja. Társadalmi, közösségi munkában mindig lehet rá számítani. Tíz évig volt a társaság vadászmestere. Jó közösségi ember, humánus vadász.

Sarkadi Nagy Péter Magyargencsen nőtt fel. Édesapja és nagybátyja révén már gyermekkorában magába szívta a vadászat ízét. Iskolai tanulmányai, családja, munkája elszólította igaz szülőfalujából, de szíve és a Bagóvári erdő mindig visszatérésre készteti. Közösségi munkája elismeréséért szeretnénk jutalmazni.

Nimród-érem

Nimród érem (átadta Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere):

Istvánffy Alexandra, aki 2003. óta végzi a Bakonyerdő Zrt. vadásztatási tevékenységének szervezését, szakmai irányítását. Kiváló kapcsolatteremtő képességével, kedves, megnyerő modorával, ugyanakkor határozott fellépésével nagy elismerést és tiszteletet vívott ki magának nemcsak a külföldi vendégvadászok, vadászatszervező irodák munkatársai, hanem kollégái körében is.  A Bakonyerdő Zrt. vadászati kiadványainak tervezésével, szerkesztésével, továbbá a Zrt. vadászházainak kiváló ízlésre valló berendezésével meghatározó szerepet vállal a társaság vadászati arculatának kialakításában. Hosszú évek óta szervezi a Bakonyerdő Zrt. és a társ-erdőgazdaságok közös megjelenését külföldi vadászati kiállításokon, munkájával nagyban hozzájárul a magyar vadgazdálkodás külföldi vadászati szakemberekkel való megismertetéséhez és elismeréséhez.

Magyar Vadászatért Érdemérem

Magyar Vadászatért Érdemérem (átadta Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere):

Kövi Tibor a Rába-menti Környezetvédelmi és Vadgazdálkodási Egyesület tagja. 1973 szeptembere óta sportvadász, s ezen több mint négy évtizedes tevékenység alatt nagymértékben hozzájárult a Marcal-medencében folyó eredményes vadgazdálkodási tevékenységéhez. 2007-2017 között az egyesület elnökeként meghatározó szerepet vállalt az egyesület eredményes működésében, etikus vadászati módok gyakorlásában, a vadászati kultúra és hagyományok ápolásában, a fiatal vadászok beilleszkedését illetően. Több cikluson keresztül a Veszprém Megyei Vadászkamara megyei küldötte mai napig is. A térségben polgármesteri tevékenységet is ellátott, ezáltal nagyban szerepet vállalt a vadászat társadalmi elfogadottságának elősegítésében. Három fiú gyermeke közül kettő vadász lett, így ezen elkötelezettség családon belül tovább öröklődik.

Vadászkamara Aranyérme

Vadászkamara Aranyérme (átadta Pap Gyula, a VMVK elnöke és Baracskay Lajos, a VMVK titkára):

Dr. Lukács Attila a Marcal-Bitvaközi Vt. tagja, a Veszprém Megyei Vadászkamara sportvadász alelnöke, megyei és országos vadászkamarai küldött. Társaságán belül hosszú időn keresztül a Fegyelmi Bizottság elnöke volt, ma a Vadásztársaság szakmai irányítója, vadászmesteri funkciót tölt be az Intéző Bizottság keretein belül. Munkáját társaságon belül is nagyra értékelik. Aktív vadászati tevékenységet folytat, a világ számtalan országában eredményes vadásznapokat töltött el. Ezen tevékenységéből eredően is ismert személyiség országos szinten is. Elkötelezett a vadászati hagyományok és a vadászati kultúra ápolásában, aktív, kezdeményező szerepet vállal ezen területeken. A Veszprém Megyei Vadászkamara elnöksége javaslatára, több évtizedes vadászati tevékenységének elismeréseként kapja ezen kitüntetést.

Gróf Nádasdy Ferenc Emlékplakett

Gróf Nádasdy Ferenc Emlékplakett (átadta Pap Gyula, a VMVK elnöke és Baracskay Lajos, a VMVK titkára)

Az Öregséd Vadásztársaság egy átalakulási folyamat kapcsán 1997-ben alakult meg, részben régi, részben új tagokkal. Ezen két évtized alatt sikerült összekovácsolódnia a Vadásztársaságnak és hatékony, eredményes vadgazdálkodást folytatni. Ennek eredményeképpen minden évben teljesíteni tudták vadgazdálkodási elképzeléseiket. A társaság vezetése és tagsága komoly erőfeszítéseket tett a vadászat társadalmi elfogadottságának erősítésében, példaértékű együttműködést alakított ki az önkormányzattal, a földtulajdonosokkal. Figyelemreméltó az egyesület közcélú tevékenysége, melynek keretein belül pályázati források igénybevételével tanösvényt és állandó vadászati kiállítást hozott létre Nagygyimót községben. Az elkövetkezendő 20 éves vadászati ciklust egy nagyobb vadászterület kialakításával tudják elkezdeni.

Széchenyi Zsigmond Emlékplakett (átadta Pap Gyula, a VMVK elnöke és Baracskay Lajos, a VMVK titkára)

Pápa Város Önkormányzata részére

A Veszprém Megyei Vadászkamara fennállásának XXI. évében először és elsőként adományozza ezen vadászati kitüntetést. A vadgazdálkodás és a vadászat, valamint a vadászati kultúra fejlesztése és népszerűsítése érdekében kifejtett tevékenységéért, valamint azon két évtizedes együttműködésért, melyet Pápa Város Önkormányzata folytatott a Veszprém Megyei Vadászkamarával.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere