Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Erdők-mezők vadvilága: a mezőlaki iskola sikere

2018. 04. 18. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Erdők-mezők vadvilága címmel hirdetett kreatív alkotói pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, együttműködve az Országos Magyar Vadászkamarával. A kezdeményezéshez a Mezőlaki Arany János Általános Iskola is csatlakozott.

A felhívás hatására a Mezőlaki Arany János Általános Iskola második osztályos diákjai Plegányiné Molnár Mónika osztályfőnök és Kristály Mária tanító vezetésével nagy lelkesedéssel kezdtek hozzá a munkához. Egy emberként, egy közösségként alkottak maradandó remekművet – tudtuk meg Csuti Líviától, az oktatási intézmény vezetőjétől.

Az alkotói munka befejeztével telefonon érkezett az örömteli hír, miszerint az egész osztály meghívást kapott a budapesti díjátadóra, ami egy ajándék osztálykirándulás is volt egyben.

A gyerekek az egyetem parkjában Fotó: Mezőlaki Arany János Általános Iskola

A fővárosi Állatorvostudományi Egyetem adott otthont A hazai vadegészségügy és vadgazdálkodás aktuális kérdései 2018 című konferenciának, és a program keretében tartották a rajz-, illetve fotópályázat ünnepélyes eredményhirdetését.

A konferencián a fiatalok egy élvezetes előadást hallgathattak meg Kittenberger Kálmánról Sótonyi Péter, az egyetem rektora jóvoltából, majd Kun Edit festőművész értékelte a beérkezett pályaműveket. Az alkotó rámutatott, az volt a feladat, hogy a fiatalok a természetben szerzett élményeiket örökítsék meg két dimenzióban, a beérkezett pályamunkák elbírálásánál pedig elsősorban az ötletességet, az egyediséget és a kreativitást értékelték.

Az alsó tagozatosok mezőnyében a Mezőlaki Arany János Általános Iskola második osztályosai az első díjat nyerték el, és egyben megkapták a Földművelésügyi Minisztérium különdíját is. További három mezőlaki kisdiák szintén különdíjat kapott: Csuti Bíborka és Varga Dorina harmadik osztályos tanulók, valamint Lukács Bianka nyolcadikos diák.

Az elkészült alkotás Fotó: Mezőlaki Arany János Általános Iskola

A gyermekek az eredményhirdetést követően nagyon élvezték a Kisteleki Gergely által tartott solymászbemutatót. Ezt követően Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, és egyben állatorvos kalauzolta végig a kis csapatot az egyetemi állatklinikán, majd a finom ebéd elfogyasztása után a budapesti állatkert meglátogatása zárta a napot – fejtette ki Csuti Lívia.

Szerző: Polgár Bettina

Forrás: veol.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videók