Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A hivatásos vadászok rendészeti képzéséről

2018. 01. 17. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Oktatási és Továbbképzési Központ Alparancsnoki Továbbképző Központ (Csopak) immár 5 éve látja el a rendészeti feladatokat ellátó személyek, többek között a hivatásos vadászok rendészeti képzését.

A 68/2012. (XII. 14.) BM rendelet értelmében, mely az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek képzését és vizsgázatását szabályozza, fontos határidőhöz érkeztünk el!

A rendelet szerint, ún. kiegészítő képzésen kell részt vennie annak, aki az alábbiakban megfogalmazott kategóriák valamelyikének megfelel, azaz:

  • aki elvégezte a 40 órás képzést és tanúsítvánnyal rendelkezik, a tanúsítvány kiállításától 5 éven belül,
  • aki az új OKJ 52 861 05 közterület-felügyelő szakképesítéssel rendelkezik (függetlenül, hogy kapott vagy nem kapott erről mentességi okiratot), a szakképesítés megszerzésétől 5 éven belül,
  • aki mentességi okirattal rendelkezik (függetlenül, hogy a mentességi okirat mikor került kiállításra), 2018. június 30-ig.

A fenti rendelkezés alapján, aki 2013. évtől számítva elvégezte valamelyik rendészeti képző intézményben a rendészeti feladatokat ellátó személyek képzését (pl. hivatásos vadász, természetvédelmi őr, stb.), és ott tanúsítványt szerzett, a tanúsítvány kiállításának napjától számított 5 naptári éven belül ún. kiegészítő képzést kell elvégeznie.

A rendelet értelmében már nincs lehetőség semmilyen indokkal mentességet szerezni a kiegészítő képzés elvégzése alól, azaz, aki korábban például rendvédelmi vagy büntetés-végrehajtási szakirányú végzettséget szerzett és ezen oknál fogva mentesült a képzési kötelezettség alól, azt a személyt most már ilyen kedvezmények nem illetik meg.

 

Az új típusú kiegészítő képzéseket, az igények felmérését követően, 2018. tavaszán kívánjuk elindítani. A képzésre elsősorban azokat fogadjuk, akik 2013-ban szereztek rendészeti feladatokat ellátó személyek képzéséről tanúsítványt. A torlódások elkerülése végett, fokozatosan fogadjuk be a kiegészítő képzésre jelentkezőket, ezért kérjük, hogy aki 2014. második felétől későbbi időpontban szerzett ilyen irányú képesítést, NE JELENTKEZZEN 2018-ban a kiegészítő képzésre (csak a későbbiekben)!

Javasoljuk, hogy mindenki ellenőrizze a tanúsítvány kiállításának dátumát, és az 5 éves határidő lejártának közeledtével jelentkezzen kiegészítő képzésre.

 

A kiegészítő képzés összesen 16 órás, melyből 6 óra e-learning tananyag, mely vizsgával zárul. A sikeres vizsgát követően érkezik a jelentkező 10 órás kontaktórára (ez a gyakorlati képzés). A gyakorlati képzés napját követő napon kerül sor a vizsgára. A vizsga elméleti és gyakorlati feladat megoldásából áll.

Figyelem! Amennyiben az e-learning-es teszt nem kerül kitöltésre, a rendszer nem engedi, hogy a képzés koordinátora a regisztrált jelentkezőt a képzésre beléptesse. Az e-learning teszt kitöltésétől semmilyen körülmények között nem tud a rendszer eltekinteni!!!

 

Nagyon FONTOS információ, hogy a kiegészítő képzésre történő regisztráció és jelentkezés weboldala megváltozott (tehát nem a korábbi www.rvv-rvki.hu oldalon kell regisztrálni és jelentkezni)! Az új webes felület:https://rfsz.bmkszf.hu

A jelentkezéssel kapcsolatban az alábbiakban csatolunk egy tájékoztatót. Kérjük, hogy ezek szerint járjanak el!

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Oktatási és Továbbképzési Központ Alparancsnoki Továbbképző Központ (Csopak) képzési koordinátora: Czupper Szilvia r. őrnagy (tel: 0620/9995351, e-mail: czuppersz@rokk.police.hu).

 

Kérem továbbá a Tisztelt Vadászkamara Titkárát, Vadásztársaság Elnökét, hogy az alábbi tájékoztatólevelet minél szélesebb körhöz eljuttatni szíveskedjen, ezzel elősegítve a képzés-és vizsgáztatás hatékonyságát, gördülékenységét!

 

Csopak, 2018. január 15.

 

 

Segítő közreműködésüket köszönöm!

 

 

 

                                                           Tisztelettel:

 

                                                                                 Czupper Szilvia r. őrnagy

                                                                                         kiképzésszervező

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com