Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kiállítás Tiszavasváriban

2018. 03. 25. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

A Szikra Vadásztársaság nem tétlenkedik a tavaszi "holt szezonban" sem. Színvonalas kiállítással igyekeznek közelebb hozni a lakosságot a vadászathoz.

A Tiszavasváriban székelő Szikra Vadásztársaság mindig is adott a vadászat színvonalasabbá tételére. Először természetesen jó gazda módjára saját házuk táján „sepregettek”, aminek eredménye a szép vadászház, példásan rendezett gazdasági udvar és nem utolsó sorban a fegyelmezett tagsági élet.

Nem ok nélkül érkezett tehát feléjük a város részéről a megkeresés, melyben egy vadászatot ismertető időszakos kiállítás rendezésére kérték fel őket.

Nácsa Balázs elnök nem szokott megijedni a feladatoktól, így magától értetődő volt, hogy vállalta a rendezést.

Nácsa Balázs elnök fogadja a gratulációkat

Azt persze nem árulta el, hogy nem akármilyen segítségekre támaszkodhat. Két hivatásos vadásza külön-külön is „aranyat” ér. Róka Bence neve ismerős lehet, hiszen ő nyerte a legutóbbi Hivatásos Vadászok Országos Versenyét. Egyébként ráérős idejében szívesen fest. Kovács Levente szakavatott „kutyás” és nem mellesleg szintén több generációs vadász családból származik.

Kovács Levente és Róka Bence

Ilyen hátérrel nem volt kérdés, hogy a Vasvári Pál Múzeumban színvonalas kiállítás fog készülni.

Nem is kellett csalódnia a megnyitóra szép számmal ellátogató helyi és környékbeli érdeklődőknek. Valóban jól átgondolt, nem zsúfolt, de mégis sok információt nyújtó tárlatot láthattak. Illetve láthatnak most is, hiszen 2 hónapig maradnak a helyükön a kiállítási tárgyak.

A megnyitón Sipos Ibolya alpolgármester, Nácsa Balázs a Szikra Vadásztársaság elnöke és Fazekas Gergely a megyei Vadászkamara titkára mondott beszédet. Róka Bence a fegyverek fejlődéséről, Kovács Levente pedig a vadászkutyákról tartott rövid, de annál látványosabb előadást.

A természetvédelem Tiszavasváriban élő országos hírű tudósa, dr Legány András is tiszteletét tette a megnyitón. Bízunk benne, hogy természetvédők és vadászok egymáshoz közeledésének nem egyedi példája volt ez a gesztus.

A kiállítás tematikusan, diorámák, poszterek és természetesen vadászati eszközök valamint trófeák segítségével mutatja be a térség jellemző vadjait, valamint a vadászat történetét. Kiemelt helyet kapott a dámszarvas, melyből a Szikra Vadásztársaság területén is szép állomány él. Éppen 2017 évben került terítékre az eddigi legnagyobb agancsú bika, a hozzáértő gazdálkodás ékes bizonyítékaként.

A legszebb helyi dám

Külön érdeme a rendezőknek, hogy a vadászat berkeiben kevésbé jártasak számára is érthető és élvezhető módon került összeállításra a szakmai anyag!

Gratulálunk a rendezőknek, és reméljük, hogy mások is kedvet kapnak a hasonló tárlatok berendezéséhez. Aki követni szeretné példájukat, feltétlenül látogasson el Tiszavasváriba, mert bizony magasra került az a bizonyos léc, nem lesz könnyű felül múlni.

 

Fazekas Gergely

2018. március 25.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt