Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Egyben a megye!

2017. 10. 16. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Nagy fába vágta a fejszét a Szabolcs megyei Vadászkamara és Vadászszövetség. Az év zárásaként olyan nagyszabású rendezvényt szervez, amelyre méltán lehet büszke a megye vadásztársadalma.

A tavaszi, pozitív visszhangú őz trófeamustra után fogalmazódott meg a vezetőségben, hogy kellene egy egész megyére kiterjedő gím és dám trófeamustrát is szervezni.

Királyi vad
Királyi vad

Helyszínként az országban egyedül álló Máriapócsot szemelték ki. 2015-ben már dolgozott együtt a két szervezet. Akkor közösen hívták életre az Erdők, mezők pásztorainak zarándoklatát, mely azóta is szerepel a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely hivatalos búcsú és zarándoklati rendjében. Idén október 21-ére hirdették meg, így kiváló alkalom kínálkozott összekötni az egyházi rendezvényt a trófeamustrával. Az egyház maximálisan nyitottan fogadta a megkeresést, így a helyszín és az időpont hamar fixálódott.

A megyében a Felső-Tisza-Vidéki Vadgazdák Szövetsége évek óta rendez régiós mustrát. A megkeresést ők szintén pozitívan fogadták, és szakmai tapasztalataikon kívül tevőlegesen is segítséget nyújtanak a szervezés során. A helyileg érdekelt Mohosmenti Vadásztársaság a kivitelezés munkálataiban és dalárdája révén az ünnepélyesség megteremtésében teszi le névjegyét.

A kezdeményezésnek a megyei Kormányhivatal is mellé állt, és a tájegységi fővadászok is aktívan kivették részüket a vadásztársaságok tájékoztatásából.

Így a megye, de talán az ország legújabb kori történetében is először Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerület megrendezésre egy teljes megyére kiterjedő nagyvad trófeamustra.

A magyar vadgazdálkodás világhírét többek között a gímszarvas és a dámszarvas átlagon felüli trófeáinak köszönheti. És bár kevesen tudják, Szabolcs megye az elmúlt 20 évben jócskán fejlődött ezen a téren is.

 

Bárhol megsüvegelnék
Bárhol megsüvegelnék
Nincs ok szégyenkezni
Nincs ok szégyenkezni

Minden érdeklődőt várunk október 21-én Máriapócsra, ahol az Erdők, mezők pásztorainak zarándoklata keretében hallgathatják meg a szentmisét, és méltó környezetben csodálhatják meg a megye nagyvad gazdálkodásának eredményeit.

 

Fazekas Gergely

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere