Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Dúvadgyérítés Heves vármegyében

2023. 01. 30. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

A Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége hatodik alkalommal hirdetett dúvadgyérítési napokat Heves vármegyében. A program 2023. január 20. és 30. közötti időszakban valósult meg. A közös teríték elkészítésére már hagyományosan a Tepélyi Vadászati Társaságnál, Tepélypusztán a Hotel Fauna udvarán került sor január 30-án délelőtt.

A terítékre tizenhárom vadászatra jogosult hozta el a megadott napokon elejtett vadat. Kitettek magukért a vadászaink, hiszen a kedvezőtlen időjárás ellenére több mint másfélszeres lett a teríték a megelőző évhez képest. A záróterítékre került 115 db róka, 4 db aranysakál, 1 db borz, 1 db nyest, 6 db dolmányos varjú, 9 db szarka és 30 db szajkó, összesen 166 db vad.

A dúvadgyérítési héten rész vett vadászatra jogosultak:

Aranyfácán Vadásztársaság – Hatvan

Átányi Vadásztársaság

Atkári Bíbic Vadásztársaság

Besenyőtelek- Mezőtárkányi Földtulajdonosok Vadásztársasága

Boldogi Vadásztársaság

Gróf Károlyi Mihály Vadásztársaság – Kápolna

Hevesi Forrás vadásztársaság

Laskó-Rima köze Vadászati Egyesület – Poroszló

Laskó-völgye Vadásztársaság - Füzesabony

Pélyi Tiszatáj Vadásztársaság

Tarnaőrsi Dózsa Vadásztársaság

Tepély Vadászati Társaság – Füzesabony

Tiszanánai Természetbarátok Környezet- és Vadgazdálkodási Egyesülete

A teríték melletti tiszteletadást követően Demeter Erzsébet főosztályvezető a területi vadászati hatóság részéről és Kovács István János vadászmester a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége részéről értékelte a dúvad hetet. A megjelentek egy finom ebédet is elköltöttek a házigazda jóvoltából, mely előtt azonban teríték részletes kiértékelése történt meg Kovács István János részéről Kovács Imre tájegységi fővadász segítségével. Az idei évben nem csak az elejtett egyedszám volt fontos, hanem pontrendszer segítségével (róka, aranysakál: 3 pont; borz, nyest, házi görény, nyestkutya, mosómedve: 2 pont; szarka, szajkó, dolmányos varjú: 1 pont), súlyozva lett kiszámítva egy végleges sorrend. Polónyi György a Szövetség elnöke minden résztvevőnek emléklapot adott át. A legeredményesebb vadászatra jogosult a Tarnaörsi Dózsa Vadásztársaság volt 70 ponttal (30 vad), őt követte a Pélyi Tiszatáj Vadásztársaság 56 ponttal (19 vad), majd a Laskó-völgye Vadásztársaság 54 ponttal (18 vad). A három legeredményesebb résztvevő serleget és ajándékot is átvehetett.  

A hangsúly mégsem a versengésen volt, hanem a találkozáson, a vad iránti tiszteletadáson, a baráti beszélgetéseken és a szakmai tapasztalatcserén volt!

Ezúton is köszönöm a megjelenteknek a részvételt, a Tepélyi Vadászati Társaságnak a helyszínbiztosítást és vendéglátást, valamint nem utolsó sorban gratulálok az eredményhez!

Kovács István János s.k.

titkár

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.comIsmerd meg hazánk vadfajait!