Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadásznapi Felhívás- Főlevél

2018. 04. 09. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Valamennyi Zrt. Vezetője, Vadászatra jogosult képviselője, Vadásztársaság elnöke, szervezők, és meghívottak részére.

Tisztelt Vezérigazgató Úr / Elnök Úr,

Kedves Vadásztárs, Tisztelt Meghívott!

 

Tájékoztatjuk, hogy immár hagyományosan megalakult, és megkezdte munkáját a 2018. évi megyei Vadásznap Szervező Bizottsága, melyet az OMVK Baranya megyei Területi Szervezete és Szentlőrinc Város Önkormányzata a Baranya megyei Vállalkozói Központ közreműködésével, valamint más támogatókkal, a vadgazdálkodókkal és a vadászat ügyének szimpatizánsaival közösen hoztunk létre.

 

A rendezvény ez évben Szentlőrinc városában kerül megtartásra. A Megyei Rendezvény 2018. május 19-én (szombaton) lesz. Ebben a rendkívül szép és rendezett környezetben zajlanak programjaink, többek közt főzőverseny, szarvas-bőgő és vadászkürtös verseny, vadásztotó, solymász, íjász, kutyabemutató és agárverseny, virtuális lövészet, rekord trófea kiállítás, trófeabírálati bemutató stb. Az előrendezvények helyszínei, Rücker Aknai lőtéren a megyei lövészverseny (lövész verseny kiírása mellékelve), a Megyei Vadászkamara hivatalos helyiségében bor- pálinkaverseny, stb.

 

A programokra, melyet a meghívóban is részletezünk majd, vadászatra jogosult, valamint támogatók képviseletében feltétlen elvárjuk.

 

A Vadásznap programjának előrendezvényeként vadgazdálkodók - vadászok közti bor –pálinkaversenyt hirdetünk meg, melyre a korábbi évekhez hasonlóan a versenyen résztvevőket külön értesítjük, de várjuk az új jelentkezőket is. A borversenyen csak vadász bortermelők borai kerülhetnek értékelésre. A résztvevők 3 db 7dl-es zárt palackban juttassák el versenyre szánt boraikat 2018. május 15-e (keddi) határidőig a Megyei Vadászkamarába 8-15 óra közti időpontban Erdei Klára ügyintézőhöz. Ugyanide várjuk a vadászok pálinka mintáit is, melyet egy darab 7 dl-es üvegben kell fajtánként a fenti címre és időpontig eljuttatni (felcímkézések nélkül). A vadászok bor-és pálinkaversenyére 2018. május 16-án (szerdán) 9 órakor kerül sor a Vadászkamara hivatalos helyiségében. A bor- és pálinkaverseny eredményeinek kihirdetése, díjak, oklevelek átadása a vadásznapi rendezvényen fog megtörténni 17:00-kor a vásártéri nagyszínpadon.

(A bor-és pálinkaverseny előkészítésének, ügyintézésének felelőse Erdei Klára és Buják Alexandra, elérhetőség: 72/332-354.)

 

A főzőversenyt „vad bio-gasztrofesztivált”, mely a Vadásznapi rendezvényünk egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó színfoltja lesz, 2018. május 19-én 8 órakor indítjuk a rendezvényközpontban.

A főzőversenyre a következő kategóriákban lehet nevezni: vadételek esetében „pörköltek”, „sültek” és „egyéb” kategória, halételeknél „halételek” kategória. Az alapanyagokról, főzőedényről, valamint a főzéshez használatos egyéb eszközökről a versenyzők, illetve vadászatra jogosultak maguk gondoskodnak, a főzéshez pedig csak gázkészülék használható. A sátrat és a sátrak alá 1 sörasztal és kettő sörpad biztosítását vállaljuk, mindenki saját igénye szerint bővítheti az adott lehetőséget. A főzőverseny záróaktusaként 12 órakor kerül sor a versenyételek kiértékelésére, melyet neves megyei szakzsűri fog értékelni a főzőhelyek felkeresésével, az eredmény kihirdetésére pedig a vásártér nagyszínpadon kerül sor 17 órakor, a többi vadásznapi versenyszámmal együtt.

 

Ugyanitt szabad területen a főzőhelyek előtt szervezzük meg a Vadásznapi trófeakiállítást és a vadásztársaságok bemutatkozását, amelyhez legszebb trófeáikból kérnénk 15-20 darabot elhozni. A leglátványosabb vadászata jogosulti kiállító helyet bizottság fogja értékelni és annak eredményét is 17 órakor a vásártéri nagyszínpadon kihirdetni. A kiállítási területet és a főzőhelyet május 19-én reggel 8 órától lehet elfoglalni, ugyanezen időponttól a főzőversenyhez elő lehet készülni. Trófeatartó állványokról gondoskodniuk kell. A főzőverseny beindítását, illetve az ünnepi megnyitót és programjait követően 13 órakor indul a vadászkürtös vadászok és a szarvashívók (bőgő) versenye a vásártéri nagyszínpadon. Szervező és lebonyolító Agyaki Gábor elnök (mobil elérhetősége: 06 70/702-50-07) Vadásznapi főrendezvényünk előtt lebonyolításra kerül 2018. május 12-én (szombaton) amegyei lövészverseny a Rücker aknai lőtéren, a mellékelt kiértesítés szerint.

 

A Vadásznap sikere érdekében, tisztelettel kérjük fenti rendezvényünk széleskörű propagálását és népszerűsítését.

Jelentkezési határidő a vadászatra jogosultak bemutatkozására és trófeakiállításra, valamint a főzőversenyre: 2018. május 15. (kedd) 15 óráig a Megyei Vadászkamaránál, telefonon, személyesen vagy írásban történik. (tel: 72/332-354, e-mail cím: info@omvkbm.t-online.hu, levélcím: 7623 Pécs, Megyeri rér 1/A. Fsz. 32.)

 

Az elmúlt évek jól sikerült példáit figyelembe véve a Szervező Bizottság örömmel venné, ha a főzőverseny és trófeakiállítás helyszínén kisebb vendéglátásra, baráti beszélgetésre alkalmas helyszíneket alakítanának ki, így a barátok – látogatók, családtagok, idilli környezetben és jó hangulatban ünnepelhetnek velünk és a Vadásznapon résztvevő külföldi és neves hazai vadászati vezetőkkel, társszervek képviselőivel, valamennyi résztvevővel.

Szervező Bizottság nevében tisztelettel - vadászüdvözlettel:

Gondos Gyula 

Kamarai Titkár

 

Valamennyi érintett postai úton is értesítve lesz.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com