Hírek

 • Vadászati, természetismereti táborozás
  Az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád megyei Területi Szervezetével együttműködésben 2017 augusztusában egyhetes gyermektábort szervez Bánkon az ÖKO-LAND.
 • Az OMVK 2017-2018-as feladatterve
 • Újra indul a szalonka monitoring program
  A világon egyedülálló, az erdei szalonka tavaszi vonulását vizsgáló kutatás, amely az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) kezdeményezésére indult 2009-ben, ezúttal négy évre (2017-2020) hirdeti meg a vadászatra jogosultak érdekképviseleti szervezete. A programhoz csatlakozhat bármelyik bejegyzett vadászatra jogosult szervezet, a részvételről szóló megállapodást az OMVV illetékes Területi Szervezeteivel köthetik meg a következő hetekben.
 • A FeHoVán is megtalál minket!
  Mint minden évben, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet 2017-ben is várja a látogatókat Közép-Kelet Európa legnagyobb vadászati, horgászati és fegyverkiállításán. Idén az A pavilon 210/A standján talál bennünket. A rendezvénynek – mind már 24 éve minden évben – a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont február 9-e és 12-e között.
 • Vadászati Világkiállítás – a következő lépések
  A 2021-re tervezett Vadászati Világkiállításról egyeztettek a szervezésben közreműködő szervezetek január 30-án. A Parlamentben tartott tanácskozáson dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke ismertette az előkészítés és megvalósítás soron következő ütemeit. Emellett bemutatta a januárban kinevezett gróf Károlyi József miniszteri biztost, aki koordinálhatja majd a rendezvény előkészítését.
 • VIDEÓ - A hivatásos vadászok rendészeti feladatai
  A Veszprém Televízió a Veszprém megyei Vadászkamara megbízásából a hivatásos vadászok rendvédelmi feladatairól és más szervekkel történő együttműködésükről készített tömör, de részletes összefoglalót.
 • A Vadászkamara 2017-es programja
  Egyebek mellett egy középtávú, hét pontból álló program megvalósításáról is döntött az Országos Magyar Vadászkamara Elnöksége 2016. december 18-ai ülésén. A kihelyezett egyeztetésen, amelynek a Bélmegyeri Vadászkastély adott otthont, a jelenlévők a többi között támogatták a feladatarányos finanszírozás rendszerének kidolgozását, egy részletes áttekintés összeállítását az elektronikus beírókönyv bevezetésének lehetőségeiről, egy az ifjúság felé nyitó program megalkotását és az Etikai Kódex átdolgozását.
 • Tájékoztató az afrikai sertéspestisről
  A betegség vírusát decemberben a magyar határtól 20 kilométerre, az ukrajnai Nagyszőlős külterületén mutatták ki vaddisznókban. A kárpátaljai vaddisznóállományt egyelőre valószínűleg nem fenyegeti a kór, de a jövőben hazánkban is megjelenhet a vírus. Alább olvasható dr. Bognár Lajos országos főállatorvos az Országos Magyar Vadászkamara részére megküldött tájékoztatója a betegséggel kapcsolatban.
 • Nő a kamara felelőssége (interjú dr. Jámbor Lászlóval, az OMVK elnökével a Nimród Vadászújságban)
  A vadászkamarai törvény módosításáról készített interjút dr. Jámbor Lászlóval, az Országos Magyar Vadászkamara elnökével dr. Zoltán Attila, a Nimród Vadászújság főszerkesztője. A cikk – amely a Nimród idei, januári számában jelent meg – alább teljes terjedelmében olvasható.
 • A vadászjegy-érvényesítés rendje 2017-ben
  Az Országos Magyar Vadászkamara megyei Területi Szervezetei januárban megkezdik a vadászjegyek érvényesítését a 2017-2018-as vadászati évre. Ezt a dokumentumok tulajdonosainak február utolsó napjáig el kell végezniük a lakcímük szerint illetékes megyei vadászkamaránál. Aki ezt elmulasztja, az március 1-jétől – a következő vadászati év kezdetétől – nem csak vadászati tevékenység folytatására nem lesz jogosult, de vadászpuskát is jogellenesen tart.