Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vármegyei kamarai és szövetségi küldöttértekezlet

2024. 04. 30. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Összevont megyei küldöttgyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Vadászkamara és a Vadászszövetség április 29-én az érdekképviselet Dózsa György utcai székházában. Az összejövetel témája a 2023-as évi szakmai és pénzügyi beszámoló elfogadása és a a 2024-es esztendőre szóló tervek ismertetése, majd megszavazása volt.

Vármegyénk küldöttei komolyan vették a Meghívóban foglaltakat, így a küldöttgyűlés már 15 órakor határozatképes volt. A jegyzőkönyvvezető és hitelesítők megválasztása, valamint az előre kiküldött napirend megszavazása után Pap Gyula megyei elnök számolt be az előző évi munkáról. Mint elmondta: a 2023-as év elején még nyomot hagyott a járványhelyzet, így például az erdész-vadász bál elmaradt, de 2024-ben új helyszínen már folytatódott a hagyomány.

Pap Gyula vármegyei elnök beszámolója

A vadászok száma a megyében lassú, de egyértelmű gyarapodást mutat (kb. + 40 fő évente, 171 fő hivatásos), ezzel együtt az ehhez kapcsolódó bevételek is nőttek. A kamara működése, pénzügyi gazdálkodása szabályszerű és stabil, amit a szakminisztérium, vizsgálata is igazolt. Sikeresen pályáztunk gyerektáboroztatásra és a hivatásos vadászok tanulmányútjára. Az Országos Vadgazdálkodási Alap is jobban kihasznált megyénk részéről, mint korábban. A hivatásos vadászok megyei válogató versenyére 19 fő nevezett, ami nagyon magas szám, főként annak tükrében, hogy az utánunk következő megyében öten álltak rajthoz. A kamara komoly pénzjutalmakkal ösztönözte a részvételre a vadőröket, de a vadgazdálkodók és a Lutra vadászbolt is tettek felajánlást. Pap Gyula hangsúlyozta, hogy a vármegyei kamara gazdag programkínálata nem valósulhatott volna meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Bakonyerdő Zrt. és a Verga Zrt. támogatása, valamint a vadászatra jogosultak cselekvő részvétele nélkül. 2024-ben sem tervezünk kevesebb programot, mint eddig: már lezajlott a vadászbál, a hivatásos vadászok továbbképzése és a dúvadhét, nemsokára jön a hivatásos vadászok megyei válogatója és a pápai agrárexpo keretében tartott vadásznap, a várpalotai vadász-gyereknap, nyáron kutyakiállítás lesz Herenden, kamarai lövészverseny a balatonfűzfői lőtéren, majd a sümegi Szent Jakab Napok ad alkalmat a találkozásra, és akkor még mindig a főidény előtt leszünk. Újdonság, hogy ettől az évtől a kamara vármegyei és országos szervezete közös finanszírozásában ingyenes kürttanfolyamon vehetnek részt az érdeklődők.

A küldöttek egyhangú szavazással fogadták el a beszámolót, és a 2024. évre  szóló terveket

A megyei vadászszövetség szoros együttműködésben dolgozik a kamarával, a programok közösek, külön munkaerőt sem foglalkoztat a szövetség. A kiadások és a bevételek egyaránt alacsonyak. A szövetség koordinálja ugyanakkor az erdei szalonka monitoring programot. Országos szinten 8800 megfigyelési pontot regisztráltak, ebből 77 van Veszprém vármegyében.

A küldöttek ellenszavazat nélkül, egyhangúlag fogadták el a beszámolót és az idei programtervet. 

Egyéb hozzászólás nem lévén Pap Gyula megköszönte a küldöttek munkáját, majd berekesztette a a Veszprém Váregyei Vadászkamara és a Vadászszövetség közös küldöttgyűlését. Legközelebb május 11-én Pápán, a vármegyei vadásznapon találkozunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókOnline vadászvizsga teszt